Notícies

Busquem monitors interesats en fer pràctiques amb nosaltres!

Publicat 17:11

Des de SENFO, S.L B62752324; ens dediquem als serveis educacionals no formals, donem  el servei de monitoratge de lleure a  escoles públiques, concertades i privades. La realització dels serveis són de dilluns a divendres, tot  i variar segons les necessitats del servei.

Els serveis i funcions són:

  • Dinamització del temps lliure
  • Monitoratge de menjador
  • Acompanyament amb transport ( transport públic) o bé amb servei ( autocar que posa al servei l’escola)
  • Atenció i monitoratge amb nens amb necessitats educatives especials.
  • Talleristes
  • Extraescolars

Actualment estem interessats en incorporar a Monitors de lleure en pràctiques i d’aquesta donar l’oportunitat d’agafar bagatge en aquest sector amb oportunitat d’incorporació.

D’altre banda, donem servei per tot el Barcelonès,  com és a Sant Andreu de la Barca, Vacarisses i Viladecavalls, Barcelona, Mollet del Vallès, Esplugues, Begues, Gavà i Olivella.

Per a més informació de l’empresa, visita la nostra pàgina web http://www.senfo.com/

o bé trucar a 93.302.19.27

Activitats al menjador dels nostres alumnes de Pau Casals

Publicat 16:27

Avui els nostres alumnes han dut a terme les següents activitats amb motiu de la castanyada:

Els alumnes de P4 i P5 han estat acolorint diferents dibuixos com poden ser unes bruixes, unes castanyes o una castanyera, fins i tot alguns han fet un penjoll amb els seus dibuixos!!

Per una altra part els alumnes de 1r i 2n han fet unes castanyeres magnífiques amb fulles del pati.

I per últim els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è han fet unes aranyes peludes amb castanyes. Quina por!!

 

Per finalitzar, volem desitjar-vos una bona castanyada per part de l’equip de + més, Eficiència Social.

Ens agrada la participació activa dels infants a les nostres escoles

Publicat 19:34

Ens agrada la participació activa dels infants a les nostres escoles

Després d’haver fet diferents proves pilot d’assemblearisme i participació dels infants durant el curs passat als centres, aquest curs hem decidit implementar un mètode de participació dels nens i nenes a tots els centres que gestionem.

Els infants duen a terme les activitats que volen a cada centre, organitzant-se entre ells, amb ajuda i acompanyament de les seves monitores.

A l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses, per exemple, els nens i nenes de 4t a 6è han anat d’excursió, menjant un pícnic del menjador i han fet una gimcana durant l’estona de migdia.

mesmes-fontorpina-excursió (3)  mesmes-fontorpina-excursió (2)

A Viladecavalls, a l’escola Rosella, els infants de 3r i 4t estan fent un ‘torneig de pim pom’, amb l’ajuda de la seva monitora.

mesmes-rosella-pimpom

El 88% dels enquestats troben la gestió del menjador de Pau Casals satisfàctoria

Publicat 14:08

El 88% dels enquestats troben la gestió del menjador de Pau Casals satisfàctoria

L’enquesta mostra unes dades molt positives que reforcen i impulsen un projecte diferent que parteix de la promoció de la salut alimentària, a través de l’ecologia, la proximitat i la proteïna vegetal, en l’àmbit alimentari i la participació dels infants a l’espai del migdia.

L’enquesta realitzada a les famílies dels infants de l’escola Pau Casals de Vacarisses reflecteix una gran acceptació de l’alta freqüència de verdures i hortalisses en els nostres menús, amb un 90 % que hi està d’acord amb la freqüència i dintre d’aquest percentatge un 13% que encara en voldria més.
La gran aposta dels nostres menús, la introducció de la proteïna vegetal, també ens ha sorprès gratament: el 68% dels enquestats hi està d’acord o encara aposta per més freqüència.

Pel que fa a l’atenció dels infants, es important que les famílies també apostin -com fem nosaltres- per que els nens i nenes puguin proposar i decidir en certs àmbits, i no tant sols siguin escoltats.  Les assemblees amb els infants són un gran instrument per parlar, reflexionar i fer un espai d’empoderament dels infants a l’Espai del Migdia.

Si llegim tota la enquesta atentament, veurem àmbits de millora que anotem i pensem treballar amb molta il·lusió: la millora de les habilitats en gestionar conflictes, tant entre els infants, com amb les monitores; millorar encara més la comunicació amb les famílies; etc. Però entenem que la consolidació d’un projecte tant innovador ha de fer sentir bé a tota la comunitat educativa i, especialment, a les monitores i cuineres del centre.

 

La nostra participació en el projecte Recooperem

Publicat 19:06

La nostra participació en el projecte Recooperem

Durant aquest curs hem començat amb el projecte Recooperem a Viladecavalls i Vacarisses, dins del conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. De fet, són ja 270 tuppers (recipients compostables) repartits a Viladecavalls, amb el menjar provinent de les cuines de les escoles que gestionem en aquesta localitat.
A Vacarisses comencem novament a repartir al Rebost el 2 de maig d’enguany.

mesmes-recooperem-2

Funcionament del Projecte RECOOPEREM:

1. En acabar el servei menjador, restaurant), l’aliment cuinat que no ha estat servit durant el servei d’aquell dia es reparteix en recipients unidosis, aptes per a ser congelats i per al microones. 

2. S’etiqueta amb la següent informació:
– Procedència de l’aliment ( referència)
– Nom del plat (macarrons, verdura, escalopa, etc.).
– Caducitat: 3 mesos a partir de la data de congelació. 
– Informació per al correcte consum (descongelació, etc.) 

3. Conservar en congelador a -18ºC. 

4. Es recull un/dos cops per setmana a través de voluntaris/Rebost Municipal. 

5. La recollida es realitza amb contenidors isotèrmics per tal de no trencar la cadena de fred.  

6. S’entrega a les persones usuàries.

 

Llistat d’aliments peribles que no s’aconsella congelar ni utilitzar en el projecte Recooperem:

• Plats que continguin salses elaborades amb ou o llet

• Plats amb base d’ou fresc*

• Productes de pastisseria

• Verdura o hortalisses crues com amanides (alteració de les propietats sensorials)

• Fruita crua (alteració de les propietats sensorials)

• Peix i marisc cru

• Peix fumat

• Carns i derivats crus 

* L’ou liofilitzat no es considera ou fresc. En cas de dubte és preferible que no es congeli i es descarti l’aliment.

 

Gaudim d’El Dia Mundial de la Salut un any més

Publicat 13:56

Gaudim d’El Dia Mundial de la Salut un any més

Com ja és tradició a la cooperativa, aquest any  l’Ajuntament de Terrassa també ens ha encarregat la participació en el Dia Mundial de la Salut. La jornada començava amb una gran xocolatada, per continuar amb una activitat molt divertida per als més petits: un taller de cuina saludable.

Un centenar d’infants de diferents edats s’han apropat,el passat 10 d’abril al parc Vallparadis de Terrassa, on els nostres companys Gorka i Consol els han ensenyat a cuinar dues receptes amb un ingredient estrella: proteïna vegetal.

mesmes-dms-vallparadis-terrassa (1) mesmes-dms-vallparadis-terrassa (2) OK

Les receptes de pasta a la carbonara de tofu i crestes amb verdura i llegums ha causat sensació, fins i tot els pares i mares van preguntar als nostres companys per les receptes per poder fer-les a casa amb els infants. Va ser tot un èxit!

Un any més, ens sentim orgullosos de poder dir que hem fet un pas més per promocionar una alimentació saludable a la ciutat, la qual té un doble avantatgemés salut i una inversió de present i de futur pel medi ambient.

Novetats en les cuines de les nostres escoles

Publicat 14:03

Novetats en les cuines de les nostres escoles

Des de començaments de curs, hem introduït diversos canvis en les cuines de les escoles que gestionem. La compra directa a Mercabarna, les amanides per compartir al centre de la taula, o la introducció de noves receptes culinàries, són algunes de les novetats que podem trobar en elles.

Compra directe a Mercabarna

El mes de novembre, la cooperativa va prendre la decisió de deixar de comprar a proveïdors per anar directament a buscar les fruites i verdures a Mercabarna, on comprem a les cooperatives del Baix Llobregat fonamentalment, per assegurar la proximitat i que les fruites estiguin madurades a l’arbre -quan poden ser de temporada-. Això ha implicat una millora substancial de la qualitat d’aquests aliments, reduint així el malbaratament dels mateixos i garantint la proximitat de tots els productes.

mesmes-mercabarna

 

Amanides per compartir al centre de la taula

Aquest any, un cop a la setmana posem amanida al centre de la taula per a compartir amb els companys de taula. Això ha fet incrementar el consum  d’amanida per part dels infants, ja que els engresca molt positivament la iniciativa. A més ens ha ajudat a treballar valors de respecte i aprendre a compartir també a taula.

Introducció de noves receptes culinàries

L’àrea d’alimentació ha donat un gir més per a seguir potenciant el menjar saludable. Aquesta vegada s’ha apostat per la fruita en els plats principals, com a acompanyament o complement. Els plats que més agraden als infants de les nostres escoles són el pollastre rostit amb taronja i la vedella estofada amb pera.

Les escoles El Roure Gros i El Roure Xic s’uneixen al nostre projecte… i nosaltres al seu

Publicat 14:02

Les escoles El Roure Gros i El Roure Xic s’uneixen al nostre projecte… i nosaltres al seu

El 29 de febrer hem iniciat a treballar amb dues escoles de Santa Eulàlia de Riuprimer, una vila al costat de Vic. El Roure Gros, escola d’Infantil i Primària, i El Roure Xic, escola Bressol.

Ambdues escoles tenen un Projecte pedagògic molt innovador, i la participació dels infants a l’Espai del Migdia és total. Es curiós com en El Roure Gros, d’una forma ordenada, els infants quasi s’autogestionen el menjador, agafen el menjar des de P3, retornen el brut que han menjat i “netegen” les taules.
Des del punt de vista de l’Espai del Migdia, és una escola que ens pot aportar coneixement a aplicar en tot el nostre projecte.

Com ha passat amb la resta d’escoles que gestionem, al començament els feia una mica de respecte el tema de la proteïna vegetal, però després de la seva primera reunió, l’acceptació amb els infants ha sigut total.

A la cooperativa estem molt contents amb aquesta nova incorporació. Ens ha agradat molt, veure un equip molt compacte alhora de treballar, pensant en els infants i les seves necessitats en tot moment.  De moment, una gran experiència.

 

“Som una cooperativa orientada a l’economia del bé comú”

Publicat 14:30

“Som una cooperativa orientada a l’economia del bé comú”

Som una cooperativa que aposta per l’alimentació saludable i la participació dels infants a l’espai del migdia de les escoles, sempre orientada a l’economia del bé comú.” (Joan Costa, coordinador general de +MÉS)

El nostre company Joan Costa ha estat entrevistat per la Mariona Tomàs, directora i presentadora del programa ‘El Submarí‘, de Ràdio Municipal de Terrassa.
Us deixem l’enllaç al podcast, perquè pugueu escoltar l’entrevista sencera. Una entrevista propera, amena i molt interessant.
Si us la vau perdre o voleu tornar a escoltar-la, CLIQUEU AQUÍ!

mesmes-elsubmari-radiomunicipalterrassa

Visitem Vegetalia, un dels nostres proveïdors de proteïna vegetal

Publicat 10:47

Visitem Vegetalia, un dels nostres proveïdors de proteïna vegetal

mesmes-vegetalia-2Aquesta primavera hem fet una visita a Vegetalia, una de les dues empreses que ens proveeix de la proteïna vegetal que utilitzem per a l’elaboració dels nostres menús a les escoles que gestionem: el tofu, el seitan, els frankfurts vegetals, els germinats, les vegeburguers i els vegenuggets.

En aquesta visita, ens han obert les seves portes de bat a bat, i hem pogut conèixer de prop les seves instal·lacions, així com el procés de producció dels diferents productes, la maquinària que utilitzen…

Situada en un paratge excepcional, dins de la comarca natural del Moianès, al poble de Castellcir, Vegetalia treballa en una alimentació de qualitat, i busca l’equilibri dels valors educatius i culturals, la riquesa de recursos que ens ofereix l’entorn i la sostenibilitat mediambiental.

L’empresa elabora i distribueix, des de 1986, una àmplia gamma de productes ecològics i és pionera en la fabricació de proteïna vegetal.mesmes-vegetalia-1

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos