Notícies

Jornada de portes obertes al centre Pau Cassals

Publicat 15:40

Aquest cap de setmana va tenir lloc la jornada de portes obertes al centre Pau Cassals a Vacarisses.

Els assistents van poder conèixer les infraestructures del centre, la metodologia i les activitats que es duen a terme . Per part de +més vam donar a conèixer els serveis que oferim com a espai de menjador i una breu explicació de les nostres activitats i línies d’acció, donada de la mà de la nostra coordinadora Isabel Fernandez.

 

Xerrada sobre l’alimentació en edat escolar

Publicat 11:27

Xerrada sobre l’alimentació en edat escolar

Ahir dimecres es va dur a terme una xerrada sobre l’alimentació en edat escolar a la localitat de Vacarisses.

La xerrada va promoure l’alimentació saludable, treballant-la sempre des d’eixos alimentaris essencials per a +més com poden ser la combinació correcta d’aliments, de forma variada i equilibrada, donant importància a la nova piràmide d’aliments elaborada per la Generalitat. L’alimentació ecològica, de producció integrada, de km 0 i rica en proteïna vegetal, ja que la proteïna vegetal combinada amb cereals, té un valor nutritiu similar al de la carn. Tenint en compte sempre l’eix alimentós d’una dieta mediterrània amb productes com l’oli d’oliva.

 

+més se suma a la gran festa en motiu de la marató de tv3 a Vacarisses!

Publicat 19:50

Aquest cap de setmana +més en conjunt amb Fundació Futur es va sumar a la gran festa amb motiu de la marató de tv3 al municipi de Vacarisses. Vam col·laborar organitzant una xocolatada per a 300 persones. Una gran experiència i molt enriquidora.

Busquem monitors interesats en fer pràctiques amb nosaltres!

Publicat 17:11

Des de SENFO, S.L B62752324; ens dediquem als serveis educacionals no formals, donem  el servei de monitoratge de lleure a  escoles públiques, concertades i privades. La realització dels serveis són de dilluns a divendres, tot  i variar segons les necessitats del servei.

Els serveis i funcions són:

  • Dinamització del temps lliure
  • Monitoratge de menjador
  • Acompanyament amb transport ( transport públic) o bé amb servei ( autocar que posa al servei l’escola)
  • Atenció i monitoratge amb nens amb necessitats educatives especials.
  • Talleristes
  • Extraescolars

Actualment estem interessats en incorporar a Monitors de lleure en pràctiques i d’aquesta donar l’oportunitat d’agafar bagatge en aquest sector amb oportunitat d’incorporació.

D’altre banda, donem servei per tot el Barcelonès,  com és a Sant Andreu de la Barca, Vacarisses i Viladecavalls, Barcelona, Mollet del Vallès, Esplugues, Begues, Gavà i Olivella.

Per a més informació de l’empresa, visita la nostra pàgina web http://www.senfo.com/

o bé trucar a 93.302.19.27

Activitats al menjador dels nostres alumnes de Pau Casals

Publicat 16:27

Avui els nostres alumnes han dut a terme les següents activitats amb motiu de la castanyada:

Els alumnes de P4 i P5 han estat acolorint diferents dibuixos com poden ser unes bruixes, unes castanyes o una castanyera, fins i tot alguns han fet un penjoll amb els seus dibuixos!!

Per una altra part els alumnes de 1r i 2n han fet unes castanyeres magnífiques amb fulles del pati.

I per últim els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è han fet unes aranyes peludes amb castanyes. Quina por!!

 

Per finalitzar, volem desitjar-vos una bona castanyada per part de l’equip de + més, Eficiència Social.

Ens agrada la participació activa dels infants a les nostres escoles

Publicat 19:34

Ens agrada la participació activa dels infants a les nostres escoles

Després d’haver fet diferents proves pilot d’assemblearisme i participació dels infants durant el curs passat als centres, aquest curs hem decidit implementar un mètode de participació dels nens i nenes a tots els centres que gestionem.

Els infants duen a terme les activitats que volen a cada centre, organitzant-se entre ells, amb ajuda i acompanyament de les seves monitores.

A l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses, per exemple, els nens i nenes de 4t a 6è han anat d’excursió, menjant un pícnic del menjador i han fet una gimcana durant l’estona de migdia.

mesmes-fontorpina-excursió (3)  mesmes-fontorpina-excursió (2)

A Viladecavalls, a l’escola Rosella, els infants de 3r i 4t estan fent un ‘torneig de pim pom’, amb l’ajuda de la seva monitora.

mesmes-rosella-pimpom

El 88% dels enquestats troben la gestió del menjador de Pau Casals satisfàctoria

Publicat 14:08

El 88% dels enquestats troben la gestió del menjador de Pau Casals satisfàctoria

L’enquesta mostra unes dades molt positives que reforcen i impulsen un projecte diferent que parteix de la promoció de la salut alimentària, a través de l’ecologia, la proximitat i la proteïna vegetal, en l’àmbit alimentari i la participació dels infants a l’espai del migdia.

L’enquesta realitzada a les famílies dels infants de l’escola Pau Casals de Vacarisses reflecteix una gran acceptació de l’alta freqüència de verdures i hortalisses en els nostres menús, amb un 90 % que hi està d’acord amb la freqüència i dintre d’aquest percentatge un 13% que encara en voldria més.
La gran aposta dels nostres menús, la introducció de la proteïna vegetal, també ens ha sorprès gratament: el 68% dels enquestats hi està d’acord o encara aposta per més freqüència.

Pel que fa a l’atenció dels infants, es important que les famílies també apostin -com fem nosaltres- per que els nens i nenes puguin proposar i decidir en certs àmbits, i no tant sols siguin escoltats.  Les assemblees amb els infants són un gran instrument per parlar, reflexionar i fer un espai d’empoderament dels infants a l’Espai del Migdia.

Si llegim tota la enquesta atentament, veurem àmbits de millora que anotem i pensem treballar amb molta il·lusió: la millora de les habilitats en gestionar conflictes, tant entre els infants, com amb les monitores; millorar encara més la comunicació amb les famílies; etc. Però entenem que la consolidació d’un projecte tant innovador ha de fer sentir bé a tota la comunitat educativa i, especialment, a les monitores i cuineres del centre.

 

La nostra participació en el projecte Recooperem

Publicat 19:06

La nostra participació en el projecte Recooperem

Durant aquest curs hem començat amb el projecte Recooperem a Viladecavalls i Vacarisses, dins del conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. De fet, són ja 270 tuppers (recipients compostables) repartits a Viladecavalls, amb el menjar provinent de les cuines de les escoles que gestionem en aquesta localitat.
A Vacarisses comencem novament a repartir al Rebost el 2 de maig d’enguany.

mesmes-recooperem-2

Funcionament del Projecte RECOOPEREM:

1. En acabar el servei menjador, restaurant), l’aliment cuinat que no ha estat servit durant el servei d’aquell dia es reparteix en recipients unidosis, aptes per a ser congelats i per al microones. 

2. S’etiqueta amb la següent informació:
– Procedència de l’aliment ( referència)
– Nom del plat (macarrons, verdura, escalopa, etc.).
– Caducitat: 3 mesos a partir de la data de congelació. 
– Informació per al correcte consum (descongelació, etc.) 

3. Conservar en congelador a -18ºC. 

4. Es recull un/dos cops per setmana a través de voluntaris/Rebost Municipal. 

5. La recollida es realitza amb contenidors isotèrmics per tal de no trencar la cadena de fred.  

6. S’entrega a les persones usuàries.

 

Llistat d’aliments peribles que no s’aconsella congelar ni utilitzar en el projecte Recooperem:

• Plats que continguin salses elaborades amb ou o llet

• Plats amb base d’ou fresc*

• Productes de pastisseria

• Verdura o hortalisses crues com amanides (alteració de les propietats sensorials)

• Fruita crua (alteració de les propietats sensorials)

• Peix i marisc cru

• Peix fumat

• Carns i derivats crus 

* L’ou liofilitzat no es considera ou fresc. En cas de dubte és preferible que no es congeli i es descarti l’aliment.

 

Gaudim d’El Dia Mundial de la Salut un any més

Publicat 13:56

Gaudim d’El Dia Mundial de la Salut un any més

Com ja és tradició a la cooperativa, aquest any  l’Ajuntament de Terrassa també ens ha encarregat la participació en el Dia Mundial de la Salut. La jornada començava amb una gran xocolatada, per continuar amb una activitat molt divertida per als més petits: un taller de cuina saludable.

Un centenar d’infants de diferents edats s’han apropat,el passat 10 d’abril al parc Vallparadis de Terrassa, on els nostres companys Gorka i Consol els han ensenyat a cuinar dues receptes amb un ingredient estrella: proteïna vegetal.

mesmes-dms-vallparadis-terrassa (1) mesmes-dms-vallparadis-terrassa (2) OK

Les receptes de pasta a la carbonara de tofu i crestes amb verdura i llegums ha causat sensació, fins i tot els pares i mares van preguntar als nostres companys per les receptes per poder fer-les a casa amb els infants. Va ser tot un èxit!

Un any més, ens sentim orgullosos de poder dir que hem fet un pas més per promocionar una alimentació saludable a la ciutat, la qual té un doble avantatgemés salut i una inversió de present i de futur pel medi ambient.

Novetats en les cuines de les nostres escoles

Publicat 14:03

Novetats en les cuines de les nostres escoles

Des de començaments de curs, hem introduït diversos canvis en les cuines de les escoles que gestionem. La compra directa a Mercabarna, les amanides per compartir al centre de la taula, o la introducció de noves receptes culinàries, són algunes de les novetats que podem trobar en elles.

Compra directe a Mercabarna

El mes de novembre, la cooperativa va prendre la decisió de deixar de comprar a proveïdors per anar directament a buscar les fruites i verdures a Mercabarna, on comprem a les cooperatives del Baix Llobregat fonamentalment, per assegurar la proximitat i que les fruites estiguin madurades a l’arbre -quan poden ser de temporada-. Això ha implicat una millora substancial de la qualitat d’aquests aliments, reduint així el malbaratament dels mateixos i garantint la proximitat de tots els productes.

mesmes-mercabarna

 

Amanides per compartir al centre de la taula

Aquest any, un cop a la setmana posem amanida al centre de la taula per a compartir amb els companys de taula. Això ha fet incrementar el consum  d’amanida per part dels infants, ja que els engresca molt positivament la iniciativa. A més ens ha ajudat a treballar valors de respecte i aprendre a compartir també a taula.

Introducció de noves receptes culinàries

L’àrea d’alimentació ha donat un gir més per a seguir potenciant el menjar saludable. Aquesta vegada s’ha apostat per la fruita en els plats principals, com a acompanyament o complement. Els plats que més agraden als infants de les nostres escoles són el pollastre rostit amb taronja i la vedella estofada amb pera.

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos