Alimentació

Piràmide d’Aliments

El nostre objectiu és proporcionar uns menús adequats a cada edat. Menús de qualitat, equilibrats, variats, adaptats i elaborats seguint unes pautes nutricionals i sanitàries adequades als infants en edat escolar, tot incorporant a la seva cultura gastronòmica els diferents gustos i textures dels aliments. Fent-ho de manera que l’infant gaudeixi i li quedi temps per descansar i jugar. La Generalitat ha fet alguns canvis en la Piràmide d’Aliments. La carn vermella ha passat a ser un aliment ocasional i els llegums un aliment de consum diari. Pediatres, Generalitat i OMS estan molt preocupats per l’obesitat infantil i volen que incorporem a la nostra dieta el 50% de proteïna vegetal. Des de +MÉS hem complementat aquest canvi amb productes de PROXIMITAT I ECOLÒGICS i, sobretot, amb una campanya de sensibilització a monitores, famílies i infants. La campanya ha consistit en xerrades amb mares i pares, una participació activa del monitoratge i la introducció de la figura del XEF DEL DIA.  Es tracta que els infants participin a la cuina “elaborant” aquests aliments i expliquin als seus companys i companyes la seva composició i la necessitat de consumir-los. Podem dir que el resultat és tot un èxit.   Eixos fonamentals a tenir en compte

  1. Seguretat alimentària: implementant l’APPCC, amb formació competencial i auditories externes.
  2. El nostre manual d’alimentació a l’escola, elaborat per IADIN (Institut d’Assessorament Dietètic i Nutricional), per tal d’assegurar la combinació correcta d’aliments, les quantitats adequades per cada edat i les dietes indicades per intoleràncies i al·lèrgies.
  3. Alimentació ecològica, de producció integrada, de km 0  i rica en proteïna vegetal, respectant la nova Piràmide d’Aliments elaborada per la Generalitat.
  4. Elaboració dels aliments tenint en compte  la cuina mediterrània, la varietat d’aliments, sabors i colors.
  5. Educació  dels hàbits alimentaris, la diversitat d’aliments i amb respecte al medi ambient: participació en el compostatge i consumició dels productes que es cullin a l’hort…

Piràmide d'alimentació, +MésÉs molt aconsellable realitzar activitat física diària, així com la pràctica de l’esport.

Podeu descarregar informació editada per la Generalitat de Catalunya sobre la piràmide d’aliments. 
pdf_icon

Podeu descarregar “El manual d’aliments ecològics” editat per la Generalitat de Catalunya. 
pdf_icon_2

vegetalia

ESMORZAR 

Infusió +  iogurt descremat + 1 peça de fruita

Torrada de pa integral amb formatge fresc i melmelada sense sucres afegits

 

MIG MATÍ

1 peça de fruita o infusió o suc de taronja natural

 

DINAR

Brou de verdures

Amanida composta d’enciam, escarola, pastanaga, tomàquet, api, arròs integral, una mica d’oli, sal i vinagre o llimona

Bistec a la planxa, cuixa de pollastre planxa o peix a la planxa

Macedònia de fruites naturals

 

BERENAR

Infusió + Pa integral amb formatge blanc o iogurt amb fruits secs

 

SOPAR

Brou de verdures

Verdures al vapor (coliflor, carbassó, albergínia, espinacs, ceba, remolatxa, bleda, patata, etc.)

Bistec a la planxa, cuixa de pollastre planxa o peix a la planxa (complementari al dinar)

1 peça de fruitamesmes_cuinera_als_fogons

 

* És molt important beure 2 litres d’aigua al dia (comptant amb infusions i brou).

 

* Alguns dels aliments més depuratius són: poma, llimona, carxofa, espàrrec, raïm, ceba, all, pinya, maduixa, bròquil, api.

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos