La nostra participació en el projecte Recooperem

La nostra participació en el projecte Recooperem

Durant aquest curs hem començat amb el projecte Recooperem a Viladecavalls i Vacarisses, dins del conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. De fet, són ja 270 tuppers (recipients compostables) repartits a Viladecavalls, amb el menjar provinent de les cuines de les escoles que gestionem en aquesta localitat.
A Vacarisses comencem novament a repartir al Rebost el 2 de maig d’enguany.

mesmes-recooperem-2

Funcionament del Projecte RECOOPEREM:

1. En acabar el servei menjador, restaurant), l’aliment cuinat que no ha estat servit durant el servei d’aquell dia es reparteix en recipients unidosis, aptes per a ser congelats i per al microones. 

2. S’etiqueta amb la següent informació:
– Procedència de l’aliment ( referència)
– Nom del plat (macarrons, verdura, escalopa, etc.).
– Caducitat: 3 mesos a partir de la data de congelació. 
– Informació per al correcte consum (descongelació, etc.) 

3. Conservar en congelador a -18ºC. 

4. Es recull un/dos cops per setmana a través de voluntaris/Rebost Municipal. 

5. La recollida es realitza amb contenidors isotèrmics per tal de no trencar la cadena de fred.  

6. S’entrega a les persones usuàries.

 

Llistat d’aliments peribles que no s’aconsella congelar ni utilitzar en el projecte Recooperem:

• Plats que continguin salses elaborades amb ou o llet

• Plats amb base d’ou fresc*

• Productes de pastisseria

• Verdura o hortalisses crues com amanides (alteració de les propietats sensorials)

• Fruita crua (alteració de les propietats sensorials)

• Peix i marisc cru

• Peix fumat

• Carns i derivats crus 

* L’ou liofilitzat no es considera ou fresc. En cas de dubte és preferible que no es congeli i es descarti l’aliment.

 

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos