Juguem a ‘Un, dos, tres, Pica Paret’

Juguem a ‘Un, dos, tres, Pica Paret’

Els infants de P4 i P5 de l’escola Roc Blanc de Viladecavalls tenen molt clar que la pluja i el fred no són un impediment per passar una bona estona jugant, rient i fent esport. Si no fa bon temps, se’n van al gimnàs amb les seves monitores, la Mari Carmen i la Toñi, i juguen a activitats tan divertides com ‘1, 2, 3 Pica Paret’ o un partit de bàsquet.

Qui no ha jugat alguna vegada a ‘1, 2, 3 Pica Paret‘? És un joc tradicional que té com a objectius: afavorir l’atenció del nen, l’autocontrol, el moviment del cos i la imaginació, i potenciar el control d’inhibició motora, entre altres coses. N’hi ha un que para (en aquest cas, veiem que són la Mari Carmen i la Toñi) i es posa de cara a la paret. Els altres han de mirar d’acostar-se-li fins a aconseguir tocar-lo sense que a els vegi en moviment. (Enllaç a  l’explicació completa)

mesmes-123picapared-rocblanc2 mesmes-123picapared-rocblanc

D’altra banda, el bàsquet és també un dels jocs que més èxit tenen entre els infants de P4 i P5 quan entren al gimnàs. Tothom vol encistellar la pilota!
Aquest esport es juga en equip, de manera que ajuda a l’infant a entaular relacions, fomentant el companyerisme. A més, li ensenya a desenvolupar la seva concentració i rapidesa.

mesmes-partitbasquet-rocblanc2 mesmes-partitbasquet-rocblanc

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos