Viladecavalls té els seus propis ‘mini-xefs’ a les escoles

Viladecavalls té els seus propis ‘mini-xefs’ a les escoles

Durant aquest primer trimestre els nens i nenes de les escoles Rosella i Roc Blanc, de Viladecavalls, també han estat gaudint de la nostra activitat estrella: el Xef del dia. Són infants d’entre 7 i 10 anys que volen participar i aprendre coses noves.

mesmes-xefdia-viladecavalls

La metodologia ha estat molt semblant a la que s’ha fet servir a les escoles de Vacarisses. Primer se’ls ha explicat què era el que cuinarien i quines són les propietats del producte, perquè després ells poguessin triar la millor manera de cuinar-ho i explicar-ho a la resta dels seus companys al menjador, sempre al costat dels coordinadors de l’activitat i els cuiners i cuineres dels centres.

Els plats cuinats els dies que s’ha realitzat l’activitat han estat basats en la proteïna vegetal: filets vegetals arrebossats (nuggets vegetals), milanesa vegetal, bolonyesa, etc. S’ha escollit aquest tipus de productes perquè són els més desconeguts per a ells.

Tothom s’ho ha passat molt bé i ha participat activament. S’han pogut apreciar les seves cares de felicitat i d’entusiasme, des del moment en què entraven per la porta de la cuina, quan es col·locaven el davantal, els guants i la gorreta. I no han deixat de somriure i interessar-se fins al final de l’activitat. Uns han estat més tímids que altres a l’hora d’explicar el que han après, però tots amb ganes de provar, decidir i aprendre.

Continuarem amb l’activitat en el segon trimestre fins que tots els infants que vulguin participar-hi passin per les cuines dels centres i gaudeixin d’aquesta experiència.

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos