Seitan, Tofu i Galetes Ecològiques

Seitan, Tofu i Galetes Ecològiques

Fa uns dies els nostres companys i companyes de Viladecavalls van assistir a l’última formació de l’any 2014, a càrrec de la nostra col·laboradora Gemma Pedemonte, nutricionista a l’empresa Vegetalia.

Durant la trobada, es van resoldre dubtes sobre la composició i aspectes nutricionals d’alguns aliments, com el seitan o el tofu. Ja que tots dos són aliments nous que estem introduint en els nostres menús aquest curs 2014-15. A més, la Consol, coordinadora de l’àrea d’alimentació, i la Roser, coordinadora del lleure, van poder explicar com es treballa aquest tema des de la cooperativa i la preocupació contínua que l’alimentació dels nostres infants sigui sempre la millor.

Tothom allà present va atendre i entendre com es realitza la composició dels menús, com s’aborden i com es treballa amb l’equip de cuina perquè tot surti bé, com observem als infants i com, de vegades, canviem les formes de cuinar les receptes perquè un aliment funcioni millor entre els més petits. La Consol ho explicava així: “Tenim en compte varis aspectes a l’hora de pensar un menú per els infants: primer, que nutricionalment estigui equilibrat; segon, que organolèpticament sigui atractiu i afavoreixi al màxim les ganes de tothom per menjar-lo; i quant hi ha la introducció de aliments nous, que hi hagi la possibilitat de introduir-lo a traves del joc o diferents tallers. Però el més important és que hi ha d’haver sempre molta comunicació amb cuina i monitoratge. El Xef del Dia, els tallers per als pares i mares, i la formació amb els equips que formen la cooperativa, són eines essencials per poder oferir el millor servei als infants i recomanacions per les famílies“.mesmes-formació-viladecavalls2

Tot i la mala tarda que feia, de pluja i fred, la participació va ser molt alta. El personal de cuina i de monitoratge de les escoles Roc Blanc i Rosella van passar una estona divertida. No hi van faltar riures, cares de felicitat i un berenar molt bo i ecològic, composat de sucs, ulleretes i galetes de xocolata per a tothom.

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos