Els beneficis del cooperativisme

Els beneficis del cooperativisme
Una fórmula empresarial que crea llocs de treball i garanteix una gestió democràtica del negoci entre tots els socis. 
Més de 40 persones van assistir al seminari organitzat pels ajuntaments de Molins de Rei i Vallirana per difondre els beneficis del cooperativisme.
En el programa marc de cooperació público-privada que promou la Generalitat de Catalunya per renovar, ampliar i impulsar l’economia social i cooperativa, es va organitzar al Centre d’Ocupació i Desenvolupament un acte de presentació del projecte Cooperatives en el que participen els ajuntaments de Molins de Rei i Vallirana. El projecte té com a principals objectius facilitar i potenciar la creació de nous llocs de treball seguint el model cooperatiu, oferir una formació integral per a la creació i gestió de noves cooperatives de treball, i acompanyar i donar suport tècnic a la creació de cooperatives de treball i la seva consolidació.
Durant la sessió, i gràcies a l’entitat Aracoop, es va impartir el seminari Pensa en Co: Emprèn de forma col·laborativa, que va anar a càrrec de l’expert en economia social Joan Costa, coordinador general de +MÉS Eficiència Social.
Ell va destacar “la importància d’emprendre col·lectivament, on aconseguir detectar els valors i objectius compartits dins la cooperativa són factor clau per enriquir tant les persones que la composen, com la pròpia cooperativa”. I va afegir, “la societat actual ens dirigeix cada cop més cap a empreses d’economia social i cooperativa amb una gestió democràtica on tots els socis poden decidir en igualtat de condicions”.
Per a ell, “el concepte cooperativa implica socialitzar els coneixements de tots els membres per aconseguir crear equip, cohesió i assolir sinergies que facin les empreses més competitives”. A més d’aquesta cooperació interna, també va destacar la cooperació externa entre diferents cooperatives i el recolzament i col·laboració amb l’administració i altres agents econòmics.
De la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va subratllar “la importància de donar la màxima informació sobre totes les possibilitats que hi ha a l’hora de crear una empresa” i especialment quan es tracta d’empreses “de l’anomenada economia social”.
(Recollit de la Nota de Premsa – Ajuntament Molins de Rei)

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos