A Vacarisses ens formem sobre alimentació saludable

A Vacarisses ens formem sobre alimentació saludable

 

EL PASSAT DIMARTS DIA 29 D’ABRIL, EN EL MARC DEL PROGRAMA DE FORMACIÓ DE PARES I MARES 2014 que organitza l’Ajuntament de Vacarisses, famílies i nutricionistes vam compartir per què i com hem d’implementar a casa i a l’escola la nova Piràmide d’Aliments de la Generalitat de Catalunya. Tot això, de la mà de la nostra companya Anna Pons, nutricionista de l’Institut d’Assessorament Dietètic i Nutricional (IADIN).+MÉS xerrada nutrició

Durant la trobada, es van tractar temes molt interessants relacionats amb la nutrició en general, i més concretament en nens i nenes de 3 a 12 anys: el paper de les emocions a l’hora de dinar, els hàbits familiars diaris, la llista de la compra, etc.

Les  conclusions de la xerrada serien:

1. És fonamental menjar cinc vegades al dia.

2. La meitat de les calories han de provenir dels hidrats de carboni.

3. Són igual d’importants la proteïna animal i la vegetal, per això parlem del 50%.

4. Hem de tenir en compte que no esmorzar afavoreix la obesitat.

5. I per últim, i molt important, hem de fer exercici DIARI.

‘ELS NOSTRES FILLS OBSERVEN, ELS NOSTRES FILLS FAN’

Els infants  són com esponges: ens observen, ens escolten, i després ho repeteixen tot, per que així aprenen. Per això hem d’evitar els missatges negatius sobre el menjar. Compte amb la ‘neofòbia‘  (fòbia/por al nou) que desenvolupen els més petits amb aliments desconeguts.

L’Hospital de Sant Joan de Déu recomana que el primer plat dels àpats sigui sempre una amanida. Cal introduir doncs aliments nous  i saludables pels infants, però sempre amb missatges positius.

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos