La cullera rescata el llapis

La cullera rescata el llapis

Alguns col·legis catalans aconsegueixen reduir l’absentisme gràcies a les subvencions del menjador

Dijous, 6 de juny del 2013 – 02:01h.

VÍCTOR VARGAS LLAMAS / Barcelona

Dos nens menys que aixecaran la mà al sentir el seu nom quan es passi llista a classe. Pilar Pedro, cap d’estudis del centre d’educació infantil i primària Josep Boada, a Badalona, respira alleujada amb la confirmació que els serveis socials assumiran dues noves mitges beques de menjador. L’altre 50% ja el paga el Consorci d’Educació. ¿Noves subvencions quan a penes queden unes quantes setmanes per a les vacances? Rotundament, sí. L’alarmant situació d’algunes famílies no està per a formalismes protocol·laris. Si es posterga la decisió fins al nou curs es corre el risc que el nen a penes aparegui per classe fins setembre.

Una idea que reflecteix l’estat de la qüestió a l’humil barri del Gorg, on s’ubica aquest centre. “L’absentisme escolar baixa en proporció a l’augment de les beques de menjador”, argumenta la directora en funcions. Una màxima que explica en bona mesura per què el centre, encara que ja no rebi més ajudes per a llibres, sí en té per al menjador escolar.

elPeriódico.com

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos