Escoles i famílies exigeixen beques de menjador més justes i més ben dotades

Escoles i famílies exigeixen beques de menjador més justes i més ben dotades

Docents, serveis socials i pares denuncien la rigidesa del sistema d’adjudicació d’ajudes

Les queixes forcen la revisió del model de subvenció per al pròxim curs a Barcelona

Dijous, 6 juny, 2013 – 00:53 h.

M. JESÚS IBÁÑEZ / V. VARGAS LLAMAS / Barcelona

L’actual sistema de beques de menjador, que aquest curs 2012-2013 està atenent ja a uns 64.000 alumnes a Catalunya, no acaba de funcionar, denuncien professors de col • legis, assistents socials i famílies d’alumnes. Encara reconeixen que el model està garantint que molts menors prenguin almenys un àpat equilibrat al dia, consideren que el sistema d’adjudicació de les ajudes és impuntual en els pagaments, està infradotat i és poc flexible a l’hora de cobrir contingències imprevistes de les famílies .

Menjador escolar a Arenys de Munt. JOSEP GARCIA

“El barem d’admissió hauria d’ajustar millor a les necessitats canviants de les famílies, que de vegades, a meitat de curs, han de fer front a situacions sobrevingudes”, clama Francesc Freixanet, director de l’escola Antaviana, al barri de Roquetes de Barcelona .”En una crisi profunda com l’actual, l’Administració hauria de assegurar-se que les beques arriben a tot el que les necessita i ser severa amb la picaresca”, alerta Núria Garcia, directora de l’escola Sant Josep Oriol, al barri barceloní de Trinitat Nova.

elPeriódico.com

 

 

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos