Els alcaldes exigeixen a Mas que no defugi la malnutrició infantil.

Els alcaldes exigeixen a Mas que no defugi la malnutrició infantil.

Reclamen al Govern que lideri una estratègia contra la creixent problemàtica

«La situació és insostenible per als municipis a llarg termini», diu el regidor del Prat.

Divendres, juny 7, 2013 – 04:16 h.
 

VÍCTOR VARGAS LLAMAS / Barcelona

S’ho veien venir. A nombrosos alcaldes no els van sorprendre les declaracions del president, Artur Mas, quan va abordar dimecres la creixent problemàtica de la malnutrició infantil i va delegar en els ajuntaments la responsabilitat de cobrir les mancances a les que no arribin les escoles. «La Generalitat sap bé quin paper juguem els consistoris per cobrir aquestes mancances, tapant molts forats que són de la seva competència. Però els nostres recursos són limitats i avisem que la situació és insostenible a llarg termini », va resumir l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor (ICV).

El seu homòleg al consistori de Sabadell, Joan Carles Sánchez (PSC), va anar més enllà al qualificar de «deixadesa de funcions» la pretensió del Govern de derivar als serveis municipals els nous casos de nens amb desequilibris nutricionals. «Quin futur pot tenir un país el Govern deixa d’actuar en un aspecte tan crucial com les necessitats dels infants?», Es va preguntar. Sánchez entén les dificultats que travessen totes les administracions, també la Generalitat, per gestionar els seus recursos i atendre les necessitats, però considera que res pot alterar un ordre de prioritats en què els drets dels menors «han d’estar per sobre de tot».

elPeriódico.com

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos