Naixement de +Més. Eficiència Social

Naixement de +Més. Eficiència Social

ÈXIT IMPORTANT EN LA PRESENTACIÓ DE LA COOPERATIVA  A TERRASSA

Aquest passat dimarts 7 de maig, hem presentat a la ciutadania i societat civil de Terrassa la nostra Cooperativa a l’Edifici de Foment de Terrassa. Amb el títol UNA ALTRA ECONOMIA ÉS POSSIBLE?, l’economista Susana Martín Belmonte ens ha fet una conferència sobre alternatives al sistema financer actual.

Juan Carlos Gras, el nostre Coordinador Comptable i Financer, ha inaugurat l’acte donant la benvinguda a tots els assistents i ha donat pas al nostre Coordinador General, Joan Costa, que ha explicat als assistents d’una manera fàcil i directa, amb que consisteix el projecte de l’empresa i quins són els seus eixos bàsics: Alimentació ecològica i de km 0, formació competencial per donar eines al monitoratge per passar de meres vigilants a educadores amb capacitat d’atendre infants amb necessitats especials, foment del consum responsable i invertir tots els excedents de la cooperativa en Beques Menjador…. A destacar  la seva exposició de com des del cooperativisme sense ànim de lucre i construït amb xarxa, entre els agents que intervenen en l’atenció dels infants i des de les entitats socials de proximitat, es pot construir un projecte més eficient econòmicament i socialment. Més que la mera transacció mercantil. Per fer aquest canvi va demanar: VALENTIA ALS CONTRACTANTS I AUTOESTIMA a les ENTITATS per explicar desacomplexadament el que avui a molts països d’Europa ja comença a ser una realitat: Que els poders públics perden capacitat per atendre les necessitats bàsiques dels ciutadans i que el Cooperativisme d’Acció Social està esdevenint col·laborador necessari en aquest procés.

+Més, conferències

La Susana Martín Belmonte, ens ha sorprès amb la seva afirmació que a les Facultats  d’Economia no s’ensenya el funcionament i el paper del sistema monetari en la societat actual i ha vaticinat que el creixement exponencial del deute acabarà amb el mateix sistema financer actual. Pel que el més important ara és que la ciutadania prengui la paraula i comenci a establir un sistema, amb el suficient  control democràtic  per que serveixi per la majoria de la societat i acabi amb els processos especulatius.

Ens ha semblat tant interessant la seva exposició que properament  li publicarem una entrevista  sobre aquest tema.

L’acte, que ha comptat amb quasi un centenar d’assistents,  hi han participat persones relacionades amb el món de l’ensenyament, de les AMPA, representants polítics i sindicals del país, de les banques ètiques OINARRI I FIARE, de Xarxes Cooperatives, com Xarxa Gedi i ha excusat la seva assistència a última hora la Regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Rubí, Sra.  Arés Tubau i el Director de la Sectorial de Cooperatives d’Acció Social de la Federació de Cooperatives de Catalunya, Sr. Joan Segarra. Amb el qual hem concertat una entrevista properament.

Seguint amb aquestes reunions, encetem un temps per explicar el projecte a Escoles, AMPA, Fundacions Educatives, Ajuntaments, Consells Comarcals, Xarxes socials de proximitat al territori. Amb un doble objectiu:  explicar la qualitat i extensió del nostre projecte i sensibilitzar de la necessitat de canviar de paradigma alhora de cercar entitats que atenguin els nostres infants a les escoles….i a nosaltres ens agrada dir, també a fora de les escoles.

 

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos