Menú educatiu

Menú educatiu

 + Més forma monitors i impulsa l’alimentació km 0 i beques menjador | El punt fort de + Més són activitats relacionades amb la franja horària del menjador escolar

Emprendedores 25/05/2013 – 10:00h

Margarida Redó, Joan Carles Gras, Joan Costa y Consol Carcellé LVE / Gemma Miralda

PALOMA ARENÓS
Terrassa

ELS SEMÀFORS DE LA VANGUARDIA

La cooperativa + Més Eficiència Social (www.mesmes.cat), que acaba de constituir-se en Terrassa, compta amb un equip de professionals amb llarga experiència en els sectors de la restauració de col·lectivitats, la psicopedagogia, l’oci educatiu, el treball social i la emprenedoria. El seu impulsor, Joan Costa, explica que l’entitat “vol posar al servei de l’escola el coneixement acumulat i una mateixa visió cooperativa de la cultura empresarial, ens sentim profundament compromesos amb el seu esperit de servei públic”.

+ Més s’adreça a centres educatius, ajuntaments i consells comarcals que vulguin “un projecte de qualitat i cohesionador de la diversitat d’atenció als infants i que busquin un valor afegit: alimentari, ambiental, psicopedagògic i de compromís social”, segons Costa. La psicopedagoga Margarida Redó, jubilada, present com a assessora, reconeix que hi ha “molt per fer en l’educació emocional dels empleats, de les empreses de restauració en escoles. Sovint no tenen recursos psicopedagògics i no són conscients que l’hora del menjador forma part del projecte educatiu “.

Per aquest motiu + Més proposi una formació in situ del personal per part del servei de psicopedagogia “per poder ser educadors que participin, en lloc de vigilants”. La cooperativa ofereix eines per atendre els alumnes que tinguin “trastorns de dèficit d’atenció i cognitius, hiperactivitat …”.

Consol Carcellé, amb experiència en la restauració, apunta que + Més aposta per la “qualitat nutricional, els productes de proximitat, km 0 i, en la mesura que es pugui, de producció integrada i ecològica. També oferim un menú amb un 50% menys de proteïna animal, molt més sa “. L’empresa compta amb el suport de la cooperativa Frescoop-Xarxa Gedi, que es dedica a la compra de productes frescos al detall i per encàrrec. El seu pla de negoci ha estat dirigit pel Col • lectiu Ronda i neix amb el suport de dos banques ètiques, Fiare i la basca Oinarri.

Costa té clar que “en plena crisi sistèmica, la societat necessita projectes que ajudin a la cohesió, canviant assistencialisme per cooperació i solidaritat”. Perquè el projecte sigui eficaç, s’han fixat una primera fase d’acció per atendre 30 escoles del que es beneficien 15.000 famílies. “Reinvertirem els beneficis en beques de menjador o als projectes solidaris, socialment solvents, que ens demani el client” destaca.

La Vanguardia.com

Cooperativa subvencionada per l'ORDRE EMO/250/2013, per al foment de les empreses cooperatives (Incorporació de socis de treball)

Logos